fredag 13 april 2012

Chokladfrossarens cupcakes

Den är jätte god!!jag tycker om smacken mycket



1,75 dl  vetemjöl
4 msk  kakao
2 dl  socker
1 tsk   Oetker Vaniljsocker
1,5 tsk   Oetker Bakpulver
50 gram  mjukt smör
1,25 dl  mjölk
1 st  stort ägg
Chokladfrosting
4 dl  florsocker
4 msk  kakao
75 gram  smör
2 msk  mjölk

GÖR SÅ HÄR

  1.  Blanda mjöl, kakao, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
  2.  Smula smöret i mjölblandningen och rör samman så att det liknar riven ost.
  3.  Rör hälften av mjölken i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri.
  4.  Vispa resten av mjölken med ägget och rör ner i smeten. Vispa 1-2 minuter tills smeten är väl blandad och fördela smeten i muffinsformarna.
  5.  Grädda cupcakesen i 175˚ C i 20-25 min. Känn efter med en gaffel eller en provsticka om cupcakesen är klara -provstickan skall inte bli kladdig.
  6. .Låt de färdiggräddade cupcakesen svalna på ett galler.
    7. Blanda florsocker och kakao, smula ner smöret i blandningen.
     8. Vispa med en elvisp i låg hastighet, tillsätt mjölken lite i taget.
9. Vispa i minst 5 minuter tills dess att    frostingen är lätt
 och luftig
10. Garnera dina cupcakes med chokladfrosting och strössel.

1 kommentar:

  1. Jag testade att baka de här, dem blev såååååå goda!!

    SvaraRadera